Lust, rörelse och ledarskap - navigera rätt genom livets alla passager

 
prev next
play
 
 
 

Även den skickligaste kapten behöver någon gång vägledning genom svåra passager och områden. Då kan det vara skönt att få hjälp och vägledning av en Lots*.

Det viktiga är varken varifrån du eller jag kommer. Det viktiga är var du befinner dig just nu och vart du vill ta vägen framöver. 

Som Ledarskaps-LOTS hjälper jag dig ta ut kursen och navigera för att öka förståelsen för dig själv och andra samtidigt som du stärker ditt självledarskap och din självkänsla.

Ledarskaps-LOTS:
Ledarskap: 
Utveckla och stärka ditt personliga ledarskap för att bättre förstå och leda dig själv och andra samt skapa förutsättningar för utveckling oavsett hur omvärlden förändras.

Outdoor:
Val av utvecklingsmiljö beroende på syftet  – i första hand utomhus i naturen (Naturen, skogen och helst havet förstås ...). 

Träning: 
Under och mellan passen egenträning för att hålla utvecklingsprocessen vid liv.

Självutvärdering och -utveckling: 
Självreflektion och -utvärdering ingår som en naturlig del i LOTS-processen.

LOTS - för hållbart ledarskap:

  • Hantera ledarskaps-, förtroende- och kommunikationssituationer utöver det vanliga
  • Vara trygg som ledare
  • Stärka självledarskapet och därmed självkänslan
  • Förstå helheten och rörelsers betydelse för det fysiska och mentala välbefinnande
  • Bli träffsäkrare i kommunikationen
  • Kunna skapa Metaperspektiv - utifrån och in perspektiv på dig själv och organisationen
  • Uppnå balans i internt och externt fokus

Nyfiken på hur jag skulle kunna LOTS:a dig till ditt personliga ledarskap, och därmed ditt företag eller din organisation, klicka du på knappen nedan.

Move. Live. Love!

Torgny Steen

Mobil: +46(0)707-170 595
E-post: Torgny@torgnysteen.com.

 

Lotsens historia:

En lots kliver tillfälligt ombord för att hjälpa kaptenen/befälhavaren navigera genom svåra farleder och passager inomskärs och på havet. Efter avslutat uppdrag lämnar lotsen fartyget.

Lotsar har funnits längs våra kuster sedan 1500-talet när bland annat Landsort blev känt som lotsplats (år 1535).  Landsort blev fyr först 1669, Falsterbo sjömärke som anlades 1280 och Fyren på Faros 280 f.kr.

Redan på medeltiden fick fiskare och andra med lokal kännedom om farvattnen visa vägen genom svåra passager och farleder.

På den tiden utan karta, kompass och GPS, de fick förlita sig på sin egen kunskap om land- och sjömärken, sol- och vattenstånd. Och inte minst sitt sunda förnuft.

Torgny Steen

+46(0)707-170 595 Torgny@torgnysteen.com

Nyfiken - kontakta oss här:

Några ord från kaptener i livet:

”Särskilt tack till Torgny Steen som är en otrolig inspiratör och glädjespridare som med stort engagemang hjälpt och stöttat oss.”
Ulrika och Staffan Tybelius, Åda Krog

"För flera år sedan fick jag diagnosen Social fobi. Då hade jag redan haft symptom i över 30 år.

Detta är ett ödets ironi då jag tillsammans med min hustru Agneta driver Trosa Stadshotell, ett arbete som dagligen innebär mängder av sociala kontakter. Jobbet har i sig inte varit något problem utan det är saker som biobesök, föreläsningar, styrelsemöten, flygresor, större middagar et.c. där jag inte är herre över situationen. Jag har även lidit av hyggligt dåligt minne vilket gjort att jag haft svårt med inlärning. 

Allt detta har jag tidigare berättat i bloggform. Behandling har varit allt från fysiska undersökningar till KBT utan någon större, ihållande framgång.
I samband med ett spontant möte på jobbet träffade jag Torgny Steen. Torgny berättade om värdet av smarta, långsamma hjärnrörelser något vi pratat om att applicera i vårt SPA och erbjuda våra konferensgäster.

Torgny erbjöd mig några behandlingar som jag med öppet sinne tackade ja till utan egentligen veta vad jag gav mig in på. Efter att pratat en stund om mina tillkortakommanden började Torgny jobba med långsamma rörelser på olika sätt, han fick mig förstå att detta startar  en mängd processer i kroppen och knoppen. efter några behandlingar var även Torgnys fru Anna med och jag märkte att det började hända saker. Det är svårt att konkret beskriva vad som hänt men jag märkte snart till och med mycket snart att de tidigare situationerna nu gick att genomleva utan större problem. 

Efter de fem behandlingarna har jag fortsatt att börja dagen med 7X7, bara sju minuter låååångsamma rörelser vilket är en skön start på dagen. Skulle det i situationer ”krisa” har jag även fått övningar som visat sig användbara.

Jag vill framföra ett stort tack till Torgny och Anna då jag märker en enorm skillnad och detta ger mig en klart större livskvalité och frihet. Att kunna gå på bio, genomföra flygningar, lättare komma ihåg texten i en bok eller ett föredrag känns underbart. Njutbara ting som nu är just njutbara, fria från oro och motstånd."
Anders Scharp, VD, Trosa Stadshotell & Spa

"Jag önskar att alla barn och föräldrar fick chansen att höra det här."
Företagare, Höllviken

"Du är tveklöst en av de bästa föreläsare jag någonsin upplevt."
Företagare, Trosa

"Du kan motivera andra människor till att uppnå saker som de trodde var omöjliga, precis som med mig!"
Student, IHM Business College